Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe leggen kippen eieren en geeft een koe melk? Speciaal voor kinderen in het basisonderwijs bieden we een educatief programma. Maar ook voor ouderen is dit interessant. We vertellen over oude ambachten en leren verschillende graansoorten te herkennen. Beelden van verleden naar heden vertellen over het boerenleven
 

Koeien benaderen voor kinderen op De Elsenhof

Koe benaderen - Maak een afspraak.

De Belgische witblauwe koeien van de Elsenhof lopen in de zomer lekker buiten. De kalfjes blijven bij hun moeder. Koeien zijn nieuwsgierig, maar ook wat schuw. Op de Elsenhof leer je hoe de koeien te benaderen. Met een lekkere koek in het vooruitzicht, vinden ze het leuk om bezoekers te ontvangen. Elke donderdagmorgen kun je zo bij ons aankomen en onze koeien leren kennen.
Ben je erin geslaagd, dan krijg je een certificaat.


Bijen benaderen - Maak een afspraakBijen benaderen voor kinderen op De Elsenhof
Op de Elsenhof kun je als een echte imker kijken hoe de bijen honing maken. Je leert hoeveel soorten bijen er zijn en hoe het kan dat er zoveel verschillende soorten honing zijn. Je mag de verschillen natuurlijk ook even proeven. Elke dinsdagmorgen kun je zo bij ons aankomen om deze unieke ervaring mee te maken. Trek wel een lange broek en een blouse met lange mouwen aan!
Ben je geschikt om het vak van imker te gaan leren? Dan krijg je een certificaat.


Granen, gewassen en groenten proeven ruiken op De ElsenhofPluk en geur moestuin
Prikkel je zintuigen en zie hoe de groenten die we dagelijks eten groeien. We vertellen je de weg van zaaien naar oogsten. We kunnen je leren hoe je de verschillende soorten graan kunt herkennen en waarvoor het gebruik wordt. En als de tijd rijp is, kun je wellicht échte dagverse groenten meenemen.