Bekijk het boerenleven

De Elsenhof is een gemengd bedrijf. De familie Elshof houdt al drie generaties lang koeien, kippen en bijen en verbouwt groenten om te voorzien in hun levensonderhoud. Daarnaast hebben ze hobbydieren als geiten, konijnen, ezels en een pony.

Voor uw agenda: 

 2 april - Proeven voor Pasen - van 11.00 - 16.00 uur

16 april - Paasvuur - om 20.00 uur

14 mei - Moederdagconcert - van 14.30 - 16.30 uur

6 augustus - Oogsfeest

12 november - Bourgondisch Festijn

Kom Picknicken

Bij De Elsenhof in Kilder kunnen bezoekers nu gezellig picknicken tussen de rijk bezaaide bloemenvelden, waar vlinders, bijen en hommels af en aan vliegen. Albert Elshof heeft fraaie platen waarmee bezoekers kunnen opzoeken wat ze zien vliegen. Leuk om samen met kinderen te doen.In de streekproductenwinkel is allerlei lekkers te koop voor een geslaagde lunch. Alleen koffie, thee of fris meenemen naar de bloementuin kan natuurlijk ook. Picknicken bij De Elsenhof is een prima start- of eindpunt voor een fiets- of wandeltocht. De Elsenhof is in de hele zomer open van 10.00 tot 17.00 uur.

Met de grote bloemperken vol veldbloemen slaat de over het algemeen insectvriendelijke Albert Elshof twee vliegen in één klap. Als imker is hij erbij gebaat dat zijn bijen voldoende bloemen vinden. Zij maken daarvan de overheerlijke Kilderse Zomerhoning, die in zijn streekproductenwinkel te koop is. Albert merkt dat de bijenstand gelukkig weer een stijgende lijn vertoont, maar het blijft belangrijk om voor voldoende diversiteit te zorgen. De bij is belangrijk voor onze voedselvoorziening, want zonder bijen vindt er geen bestuiving van planten plaats.

Op de Elsenhof kun je wat leren en recreëren. De gastvrije Albert Elshof vertelt graag over de geschiedenis van het boerenbedrijf, zijn dieren en gewassen. Aan jong en oud, groepen en individuen. Je kunt gemoedelijk over het erf wandelen en werktuigen van toen tot nu bekijken. Prikkel je zintuigen en kom dichter bij dier, natuur en het boerenleven.

 

Educatie
We kunnen je veel vertellen over het werk van vroeger en nu op de boerderij. Leer meer over de dieren, gewassen, producten en gewoontes.


Recreatie
Met de Elsenhof als begin- of eindpunt kun je wandelen of fietsen door het mooie Montferland. Geniet van een lekker kopje koffie, thee of een glaasje fris met onze eigen gemaakte weckcake.

Workshops
Weet je hoe je moet wecken? Wij vinden het leuk om het je te leren. Je kunt bij ons ook tijdens een geheel verzorgde ochtend, dag, middag of avond bloemschikken, koken of schilderen. Over speciale wensen valt altijd te praten.

Streekproducten
Op de Elsenhof verkopen we producten van onze eigen boerderij, maar ook van collega's. Kom eens ruiken, proeven en genieten van onze lekkere streekproducten.

Kom gewoon langs of neem contact met ons op en hoor wat er nog meer mogelijk is. Bijvoorbeeld voor een kinderfeestje, vergadering, familie- of bedrijfsuitje.