Streekproductenwinkel op Boerderij De ElsenhofOp de Elsenhof verkopen we producten van onze eigen boerderij, maar ook van collega's. Kom eens ruiken, proeven en genieten van lekkere streekproducten. U vindt bij ons ook leuke gifts en tuinartikelen. Ook leuk om weg te geven: een mooi verpakt samengesteld pakket van diverse streekproducten.

Ambachtelijk of biologisch
Een eindeloze hoeveelheid keurmerken toont aan waar ons voedsel vandaan komt. Hoe de dieren leven die tot vlees verwerkt worden, hoe en waar de kippen hun eieren hebben gelegd en dat fruit alleen met natuurlijke middelen bespoten is. Het geeft ook aan dat de verwerking van de producten op een duurzame manier plaatsvindt, zonder verspilling van energie. Maar let op: Als voedsel GEEN keurmerk biologisch heeft, wil dat niet zeggen dat het NIET biologisch is geproduceerd! Om een keurmerk te verkrijgen, moet je aan heel veel regels voldoen en daarvoor ook behoorlijk wat geld uitgeven.

Het ambachtelijke voedsel dat bij De Elsenhof te koop is, is op een verantwoorde manier geteeld, gefokt en verwerkt. Kleinschaligheid en aandacht voor het product zijn hierbij sleutelwoorden. En die liefde voor dier en natuur kun je proeven in de producten die bij De Elsenhof te koop zijn.

 

Weckcake

Cake in Weck bijzonder Streekproduct De ElsenhofTot zes maanden houdbaar, maar zo lekker dat onze huisgemaakte weckcake dan waarschijnlijk al op is.

Overige weckproducten
Diverse soorten groenten en fruit. Afhankelijk van seizoen en oogst beschikbaar. Op = op!

 

 

Honing
Verschillende soorten honing, in verschillende inhoudsmaten te koop. Ook leuk en lekker om cadeau te geven! De Elsenhof heeft zelf bijen! Wordt voor even zelf imker en beleef hoe honing wordt gemaakt!

Antonia's Mosterd
De Grieken en Romeinen kenden al de goede eigenschappen van mosterd. Het zorgt voor een goede vertering van 'zware kost'. Bij de Elsenhof is Antonia's Mosterd in zoveel varianten te koop, dat er mosterd voor elk menu te vinden is.

Kaas
Boerenkaas van jong tot oud, komijne-, mosterd- en verschillende soorten kruidenkaas van Kaasboerderij Weenink. VacuĆ¼m verpakt, dus lang houdbaar.

Vlees
Eerlijk vlees van scharrelrunderen van Jos Bolk uit Aerdt. Dierwelzijn, duurzaamheid en natuur staan voorop. Bovendien is dit vlees van Blonde d'Aquitaine vet- en cholesterolarm.

Ambachtelijk Vlees
Slager Franz Gerritschen uit Zevenaar bepaalt samen met de toeleverende vleesveeboeren welke dieren slachtrijp zijn. Maar ook over zaken als huisvesting, veevoer, groeitempo, wijze van afmesten vindt continu overleg plaats. De Elsenhof verkoopt de vleesproducten uit de eigen slagerij van Franz Gerritschen. Vleesproducten zonder kunstmatige toevoegingen, waarin de smaak van echt vlees de boventoon voert. Slager Franz Gerritschen vindt naast de smaak ook het mondgevoel heel belangrijk. In de worstmakerij wordt nauwelijks gewerkt met kruidenmixen maar vooral met primaire kruiden zoals zout, peper, foelie, nootmuskaat. De traceerbaarheid van de vleesproducten is 100%.

Natuurlijk fruit
Het fruit en de groenten van De Drie Dorpenpolder uit Aerdt worden op een natuurlijke manier gekweekt. Appels, peren en aardappels en uien zijn vrijwel het hele jaar verkrijgbaar bij De Elsenhof. Seizoensfruit, zoals kersen, aardbeiden, pruimen en rode bessen, wordt dagvers aangeleverd tijdens de oogstperiode.

Streekproducten te koop bij De Elsenhof

Jam, sap, siroop en wijn
De familie Te Pas kweekt bosbessen, frambozen, bramen en rode bessen en maakt daarvan jam, sap, siroop en wijn met het keurmerk "Achterhoek Streekproducten".
Schulp Vruchtensappen
U proeft het: een fles sap van Schulp Vruchtensappen is een fles vol fruit. Gezond fruit, voornamelijk afkomstig uit Hollandse boomgaarden. Zo uit de natuur, zonder enige toevoeging. Dus geen suiker, kleur-, geur en/of smaakstoffen. Echt sap is natuurtroebel en puur natuur. Het productieproces van Schulp is beoordeeld en gecertificeerd door SKAL. Dit betekent dat zij biologisch geteeld fruit mogen verwerken en met een Eko-keurmerk op de markt mogen brengen.

Kruidkoek, cake en krentewegge
Verse producten, typisch voor deze streek,  van graan uit de regio, gebakken door Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam.

Ambachtelijk brood
Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam bakt op ambachtelijke wijze brood van eigen graan. Vaak bijzonder graan, zoals Spelt. Het lekkere verse brood is ook bij De Elsenhof te koop.

Bakmeel
Toch liever zelf bakken? Wij verkopen ambachtelijk gemalen bakmeel  van Korenmolen De Vier Winden uit Lievelde.

IJs
Bij ons te consumeren of om mee naar huis te nemen, ambachtelijk ijs van IJsboerderij "De Steenoven". Wij hebben verschillende smaken roomijs op voorraad.